Przepis na kanapkę z krewetką

Przepis na kanapkę z krewetką

Kanapka z krewetką to świetny pomysł na szybką, prostą, a przede wszystkim zdrową przekąskę. Tym bardziej, że zawiera niewiele kalorii, a przy tym dużą ilość białka, które jest przecież tak potrzebne wszystkim osobom aktywnym fizycznie. Kanapka z krewetką to również propozycja dla smakoszy, którzy uwielbiają owoce morza. Jak ją przygotować?

Składniki niezbędne do przygotowania:

Krewetka, oliwa z oliwek, ogórek, kawałek sałaty, plasterek cytryny i pieczywo chrupkie Tovago.

Sposób przygotowania:

Na patelnię wylej odrobinę oliwy z oliwek, następnie podgrzej patelnię i wrzuć na nią krewetkę. Mięso przyrumień dokładnie z jednej i drugiej strony, po czym ściągnij je z patelni. Poszatkuj długiego ogórka na plastry, weź kilka i wrzuć na rozgrzaną patelnię – przyrumień je delikatnie z obu stron. Gotowe. Ułóż je na pieczywie Tovago wraz z krewetką. Dodaj również kawałeczek sałaty i cytryny dla dekoracji (możesz je wyciąć w dowolny sposób – wedle uznania). Czyż nie wygląda pysznie? A do tego ten smak. Palce lizać! Smacznego!

Najnowsze przepisy