Pieczywo chrupkie pszenne

Pieczywo chrupkie pszenne to bogate w składniki odżywcze pełne ziarno pszenicy i kukurydza. Jedna kromka to tylko 26 kcal. Pieczywo jest źródłem błonnika pokarmowego, który wpływa na regulację pracy jelit. Dodatkowo ma niską zawartość tłuszczu oraz jest produkowany bez dodatku cukru.
Pieczywo szczególnie polecane dla:
- wegetarian i wegan,
- osób z nietolerancją laktozy,
- osób aktywnych np. po treningu,
- osób na diecie.
Wartość odżywcza | w 100g | w porcji (1 kromka ok 7,2 g) | % RWS w porcji |
Wartość energetyczna | 1536 kJ/363 kcal | 111 kJ/26 kcal | 1 |
Tłuszcz | 1,2 g | <0,5 g | 0 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g | <0,1 g | 0 |
Węglowodany | 74 g | 5,4 g | 2 |
w tym cukry | 2,6 g | <0,5 g | 0 |
Błonnik | 5,8 g | <0,5 g | – |
Białko | 11 g | 0,8 g | 2 |
Sól | 1,3 g | 0,10 g | 2 |

żytnio-orkiszowe
Pieczywo chrupkie żytnio-orkiszowe może być świetną podstawą śniadania i kolacji każdego, komu zależy na przygotowaniu szybkiego...
Pełen opis Kup online
kukurydziano-owsiane
Pieczywo chrupkie kukurydziano-owsiane, to nowoczesna alternatywa dla tradycyjnej owsianki na śniadanie. To także kolejna bardzo niskokaloryczna...
Pełen opis Kup onlineSpróbuj także