Przepis na kanapkę z kozim serem
Szukasz pomysłu na szybką i smaczną przekąskę? Kanapka z kozim serem z całą pewnością przypadnie Ci do gustu – nie tylko dlatego, że możesz ją przygotować w krótkim czasie, ale również ze względu na jej oryginalny smak i szereg dobroczynnych wartości odżywczych. Kozi ser to bogate źródło białka, cynku, kwasu foliowego, witamin z grupy B i A. Ponadto stanowi istną skarbnicę mikroelementów, takich jak: wapń, potas, fosfor czy magnez.
Składniki niezbędne do przygotowania:
Kozi ser, papryka, rozmaryn i chrupkie pieczywo Tovago.
Sposób przygotowania:
Przyrządzenie kanapki z kozim serem jest dziecinnie proste. Niemniej, kompozycja smaków sprawi, że z całą pewnością samo jedzenie dostarczy Ci dużo przyjemności. W takim razie, do dzieła! Pokrój ser na drobne plasterki i wyłóż go na chrupkim pieczywie Tovago. Następnie, zajmij się papryką – poszatkuj ją i również wyłóż na kanapce. Całość udekoruj świeżym rozmarynem. Gotowe! Życzymy smacznego!