Kanapka po staropolsku

Kanapka po staropolsku

Macie ochotę na dobrą i pożywną przekąskę, która doda energii niezbędnej na długi dzień pracy? Polecamy kanapkę po staropolsku! Jajko to bogate źródło białka, które zawiera wszystkie aminokwasy, niezbędne w zdrowej diecie. Nic dziwnego, że substancje w nim zawarte, często wykorzystywane są przy produkcji leków. Zatem, jak przygotować pyszną i zdrową kanapkę po staropolsku? Podpowiadamy.

Składniki niezbędne do przygotowania:

Jajko, majonez, szczypiorek, koperek i pieczywo chrupkie Tovago.

Sposób przygotowania:

Zacznij od ugotowania jajka na twardo – włóż surowe jajko do rondelka, zalej je wodą, postaw na kuchence i gotuj przez ok. 8-10 minut. Gotowe jajko obierz ze skorupki i pokrój na plasterki. Sięgnij po pieczywo chrupkie Tovago (ma o wiele mniej kalorii niż tradycyjny chleb). Następnie, wyłóż na nim plasterki pokrojonego jajka, dołóż na łyżeczce odrobinę majonezu i posyp go świeżo poszatkowanym szczypiorkiem i koperkiem. Voila – gotowe! Życzymy smacznego!

Najnowsze przepisy