Pieczywo chrupkie błonnikowe-wieloziarniste

Pieczywo chrupkie błonnikowe-wieloziarniste z otrębami to pyszna mieszanka 5 ziaren, takich jak żyto, kukurydza, pszenica, jęczmień i owies, oraz 6% otrębów. Pieczywo powstaje bez dodatku cukru, ale za to z pełnego ziarna, przez co zawiera aż 12% błonnika. Ma niską zawartość tłuszczu, a jedna kromka to tylko 26 kcal.
Decydując się na zmianę codziennego menu i zastąpienie tradycyjnego pieczywa, pieczywem błonnikowym-wieloziarnistym, dostarczamy do naszego organizmu bardzo dużo wartościowego błonnika.
Pieczywo szczególnie polecane dla:
- wegetarian i wegan,
- osób z nietolerancją laktozy,
- osób aktywnych np. po treningu,
- osób na diecie.
Wartość odżywcza | w 100g | w porcji (1 kromka ok 7,1 g) | % RWS w porcji |
Wartość energetyczna | 1524 kJ/360 kcal | 108 kJ/26 kcal | 1 |
Tłuszcz | 1,4 g | <0,5 g | 0 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g | <0,1 g | 0 |
Węglowodany | 70 g | 4,9 g | 2 |
w tym cukry | 5,2 g | <0,5 g | 0 |
Błonnik | 12 g | 0,9 g | – |
Białko | 11 g | 0,8 g | 2 |
Sól | 1,0 g | 0,07 g | 1 |

kukurydziano-owsiane
Pieczywo chrupkie kukurydziano-owsiane, to nowoczesna alternatywa dla tradycyjnej owsianki na śniadanie. To także kolejna bardzo niskokaloryczna...
Pełen opis Kup online
Kakao (KAKA-owca)
Kakao o obniżonej zawartości tłuszczu 2% kusi w kruchych kromkach z kaszki kukurydzianej, a słodyczy dodaje...
Pełen opis Kup online