Przepis na kanapkę z hummusem
Burczy Ci w brzuchu? Twój apetyt zaspokoi pyszna i bardzo pożywna kanapka z hummusem! Przysmak ten jest bogaty w witaminę B6 oraz foliany, składniki mineralne (mangan, magnez, fosfor, cynk, żelazo, sód i wiele innych), a przede wszystkim w białko. Nic dziwnego, że jest nieodzownym elementem diety wegetariańskiej i wegańskiej. Ponadto hummus ma właściwości obniżające poziom cukru i minimalizujące ryzyko nowotworu jelita grubego. Podsumowując, kanapka z hummusem to samo zdrowie, tak więc do dzieła!
Składniki niezbędne do przygotowania:
Chrupkie pieczywo Tovago, jajko, hummus, płatki chilli, koperek i rzodkiewka.
Sposób przygotowania:
Pokrój jajko na równe kawałki i estetycznie wyłóż jeden z plasterków na chrupkim pieczywie Tovago. Następnie, nałóż na niego łyżeczkę hummusu i posyp go płatkami chili. Starannie pokrój rzodkiewkę i ułóż ją jak na zdjęciu. Na końcu, dodaj świeży koperek. Gotowe. Rozkoszuj się niepowtarzalnym smakiem swojej kanapki. Smacznego!